The Best of Hyogo ~ひょうごの魅力「再」発見ツアー~
 

Toyooka – en lille oasis i Japans bjerge

Lea's visit to TAJIMA
Name Lea
From Danish
Time in Japan 6 months
visited day 2016/02/06 - 2016/02/07
area Toyooka city(豊岡市)/ Up Kannabe(アップかんなべ)
TAJIMA
"Toyooka – en lille oasis i Japans bjerge"
2016/02/06 - 2016/02/07
Japan er et land kendt mest for sin kulturelle arv, storbyer og sushi. Nok de færreste kender til andre aspekter, som kan opleves her i landet. Hver præfektur har forskellige kendetegn, som får japanerne til at forlade deres lejligheder i storebyer og tage en tur i bus eller tog til udkantsområder.
Denne weekend har jeg haft en mulighed har jeg fået lov til at opleve Toyooka (jap. 豊岡) i Hyogo præfektur, som er en kort 2,5 timers tur i bus eller tog fra verdenskendte Kyoto. Især når man sammenligner med tiden det tager for danskerne at tage en rejse til de nærmeste skiområder. Før min rejse til Japan kunne jeg slet ikke forestille, at skiferie er et populær valg for lokal befolkning. Men forklaringen er helt simpel – 75% af landet er bjerge, og det er nemt at komme væk fra byen for at ski en weekend. Vores tur blev planlagt af en rejsebureu, og tidlig morgen stod vi på platformen af Kobe Rutebilstation for at starte vores tur mod Toyooka. Mens vi sov i bussen, har omgivelserne ændret sig, og da vi vågnede, var alt dækket af sne.

レイヤ2

Vi stoppede ved en større hytte oppe i bjergene, lige ved siden af en skilift og efter indkvarteringen tog vores første ski undervisning. Det er sværre end man tror! Men efter et par af langsomme og forsigtige ture nedad var vi klare til at tage liften opad og susse ligeså stille nedad. Og to timer efter var vi helt udmattede og klare til at spise lokale specialiteter. Her blev vi serveret krabbekød, af de store japanske krabber, i enhver mulig form – ristede, kogte, friske, og som det allervigtigste – velsmagende!
Det viste sig den næste morgen, at vi var så trætte, at alt som vi har lært den forrige dag blev glemt. Det var så anstrængende at komme ned af den mindste bakke, at vi tog ud til legepladsen til børn, hvor vi kunne friske op de skifærdigheder som vi nu har. Endeligt blev det sjovt igen – jeg kunne klare en hel bakke på ski, uden at glide på bagdelen. Det var en virkelig god ide, for hele vores gruppe, så efter en kvik middag på en af de lokale spisesteder med japanske nudler og curry, vi var helt klare at tage udfordringen på noget højere bakker.

レイヤ3

Intet kan sammenlignes med synet man ser, når man glider nedad. Derfor, jo modigere vi blev, jo mere af omgivelserne vi fik til at se. Jeg tror nok, det er den sydlige del af landet vi får til at se her, men i hvert fald er det en af de smukkeste landskaber, jeg nogensinde har set. Efter denne oplevelsesrige eftermiddag tog vi tilbage til Kobe med mange minder og ønsker om at komme tilbage en gang.
 
 
「本サイトに掲載されている画像・文章等の無断転載、引用を禁じます。」 Copyright(C) Hyogo International Association AllRights Reserved.